Edirne'de ayçiçek tarlaları geçim kaynağı oldu

Hasadı yapılan ayçiçek tarlaları geçim kaynağı oldu

Edirne’de bazı vatandaşlar hasat edilen ayçiçek tarlalarında biçerdöverlerin alamadığı kafaları toplayarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.
Edirne’de bazı vatandaşlar hasadı yapılan ayçiçek tarlalarında biçerdöverlerin alamadığı gündöndü kafalarını toplayıp çuvallara dolduruyor. Çuvallar doldurdukları ayçiçek kafalarını daha sonra yağ, un, şeker, ya da para karşılığında satıyor. Tarlada ayçiçek başaklarını topladıklarını söyleyen vatandaşlar geçen yılarda yaklaşık 2 ton topladıklarını ama bu yıl kuraklık nedeniyle çok az ayçiçeği olduğunu belirttiler.

“Eskiden yaklaşık 2 ton toplardık”
Tarlada Ayçiçek toplayarak aile ekonomisine katkıda bulunan vatandaşlardan Yıldız Yaprak, kalan ayçiçek kafalarını topladıklarını ifade ederek, “20 senedir her fırsatta Ayçiçek tarlasında başakları topluyoruz. Şimdilik 2 çuval topladık. Topladıklarımızı yağ ve un karşılığında veriyoruz. 7 tane çocuğum var, onlara bakıyorum. Çiftçiler, tarlaları bereketlensin diye bize de geçin toplayın diyorlar. Eskiden yaklaşık 2 ton toplardık. Kar, yağmur yağmadığından dolayı bu sene kuraklık var. Allah hepimizin sonunu hayır etsin” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

ayçiçek hasadıEdirne hasatTürkiyeEdirne

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.