Ehliyeti olanlar dikkat! Cüzi miktardan kaçarken 13 bin TL ceza yemeyin

1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet almış sürücülerin ehliyetlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemesi gerekiyor. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet için sürücülere 12.978 TL para cezası kesilecek. Detaylar haberimizde..

Belirli bir tarihten önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı koronavirüs döneminde yenilenmesi gereken ehliyetler için süreyi 2 yıl uzattı. O sürenin yavaş yavaş sonuna gelinmesi ile birlikte sürücüler eski tip ehliyet kullanmanın cezası ne? Eski tip ehliyet nasıl yenilenir? Sorularına yanıt arıyor.

1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alanların en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Bu yıl sonuna kadar yenilenmeyen ehliyet için sürücülere yükü miktarda para cezası kesilecek. Peki, ehliyet nasıl yenilenir? Nereye başvurmak gerekiyor?

CEZASI ÇOK AĞIR

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı 19 Ekim 2022 tarihinde bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada ehliyet yenileme süresinin yeniden uzatıldığını duyurdu. Sürücüler için ehliyetlerin son yenileme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğu belirtildi. Sürücüler eski tip ehliyetlerini bu tarihe kadar kullanabilecek. Ancak bu tarihten sonra eski tip ehliyetle trafiğe çıkmanın cezası çok ağır olacak.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin bu kapsamda bazı belgeleri hazırlaması gerekiyor. Ehliyet yenilemek için gerekli evrakların tam listesi şu şekilde:

Kimlik belgesi

1 tane biyometrik fotoğraf

Sürücü sağlık raporu

Yatırılması gereken harç ve değerli kağıt ücreti (15 TL)

Kan grubunu gösterir belge

Adli sicil belgesi

Varsa eski tip ehliyet

Belirtilen bu evrakları hazırlayanlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Gene Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir. Randevu tarihinde istenilen evraklarla gitmeniz halinde işleminiz kısa süre içerisinde yapılacak.

ESKİ TİP EHLİYET KULLANMA CEZASI 2024

Eski tip ehliyet ile trafiğe çıkmanın cezası 2024 yılı için 12.978 TL olduğu ifade edildi. Ancak 2025 yılından itibaren bu cezanın ne kadar olacağı biliniyor. Cezanın daha da artacağı tahmin edildiği için eski tip ehliyeti olan sürücülerin hemen işlemlerini yaptırması öneriliyor.

Uşak Gündem

ehliyettrafikcezaTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.