EKYS ne zaman yapılacak, ertelendi mi? MEB'ten EKYS duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) sınavıyla ilgili açıklama geldi. Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan sınavın tarihi ileri bir tarihe ertelendi. Peki, EKYS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

2022-2023 takvimi doğrultusunda 5 Mart 2023 tarihinde yapılacağı açıklanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

EKYS ERTELEME DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “5 Mart'ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirileceği duyurulan 2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) ertelendi. Sınav tarihi daha sonra açıklanacak” denildi.

EKYS NEDİR?

Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı anlamına gelen bu sınav ile okullara Müdür veya Müdür Yardımcısı olarak atamalar yapılır. Bu sınava girip başarılı olanlar Müdür veya Müdür Yardımcısı kadrolarına atanma hakkı kazanır.

EKYSMEBMilli Eğitim BakanlığıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.