Elmalı’da sağlıkta lazer dönemi Böbrek taşı ameliyatları için sevk çilesi bitiyor

Antalya Elmalı Devlet Hastanesi, tıbbi altyapısına eklediği Holmium YAG Lazer cihazıyla kapalı yöntem taş ameliyatlarına başladı. Yeni teknoloji sayesinde bölgedeki hastaların tedavi için çevre illere sevk edilme zorunluluğu ortadan kalktı.

Elmalı Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinde teknolojik dönüşüm hamlesine bir yenisini ekledi.

Hastane bünyesine kazandırılan son teknoloji Holmium YAG Lazer (Tip 2) cihazı, ürolojik operasyonlarda kullanılmak üzere hizmete alındı.

Bugüne kadar teknik yetersizlikler nedeniyle dış merkezlere sevk edilen böbrek, üreter ve mesane taşı hastaları, artık ilçede tedavi edilebilecek.

Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, " İlçemizde Bir İlk Daha

Hastanemiz tıbbi altyapısına kazandırılan son teknoloji Holmium YAG Lazer (Tip 2) cihazı ile ilçemizde sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başlamıştır.

Daha önce ilçemizde gerçekleştirilemeyen ve dış merkezlere sevk gerektiren böbrek, üreter ve mesane taşı ameliyatları, bu ileri teknoloji sayesinde artık hastanemiz bünyesinde başarıyla yapılmaya başlanmıştır.

Holmium YAG Lazer teknolojisi ile söz konusu taş hastalıkları kesisiz (kapalı) yöntemle tedavi edilmekte; hastalarımıza daha az ağrı, yüksek konfor ve hızlı iyileşme imkânı sunulmaktadır.

Yeni cihazımızın hastanemize, ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diler, emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. " ifadelerine yer verildi.

böbrek ameliyatıElmalı Devlet HastanesiTürkiyeAntalyaElmalı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.