Emniyet Genel Müdürlüğü’nde değişim rüzgarı Kulislerde 7 isim konuşuluyor

Adalet Bakanlığı’ndaki üst düzey operasyonun ardından gözler İçişleri Bakanlığı’na çevrilirken, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın görevden alınacağı iddiaları Ankara kulislerini hareketlendirdi. Gazeteci İsmail Saymaz, emniyetin zirvesi için adı geçen yedi kritik ismi kamuoyuyla paylaştı.

Ankara kulislerinde bugünlerde tek bir soru yanıt arıyor: Emniyet’in yeni genel müdürü kim olacak? Adalet Bakanlığı’ndaki üst düzey değişimlerin ardından gözler İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. Gazeteci İsmail Saymaz, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın görevden alınabileceğine dair sıcak bilgileri köşesine taşıyarak, yerine geçmesi muhtemel yedi ismi kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlıklardaki Değişim Rüzgarı Emniyet’e Sıçradı

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarındaki yönetim revizyonları, Emniyet teşkilatında da bir kan değişiminin habercisi olarak yorumlanıyor. Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olmasıyla başlayan süreçte, yardımcı kadroları yenilenmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gibi kritik noktalara yeni atamalar yapılmıştı. Bu hareketliliğin bir sonraki durağının Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) olması bekleniyor.

Gazeteci İsmail Saymaz emniyet teşkilatında da yeni bir değişim beklentisinin konuşulduğunu yazdı. Saymaz’ın aktardığına, İçişleri Bakanlığı kulislerinde Mahmut Demirtaş’ın Emniyet Genel Müdürlüğü görevinden alınabileceği iddialarının konuşulduğu öne sürüldü. Bakanlık koridorlarında Demirtaş’ın yerine gelebilecek yedi ismin telaffuz edildiği aktarıldı.

Saymaz’ın yazısında adı geçen isimler şöyle sıralandı:

-TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başdanışmanı ve eski EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik

-İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Aziz Yıldırım

-Kocaeli Valisi İlhami Aktaş

-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan

-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu

-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal

-İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız

Haberde ayrıca emniyet teşkilatının, genel müdürlük görevine kurum içinden bir ismin getirilmesine daha sıcak baktığının ifade edildiği aktarıldı.

Öte yandan Saymaz, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in iki ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılmasının beklendiğini de yazdı.

Emniyet Genel MüdürlüğüTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.