Eşeğiyle birlikte yürüyerek eski

Eşeğiyle Birlikte Yürüyerek Eski Adının Verilmesini İstedi

4 Kasım 2014 tarihinde Bucak Belediyesi Meclis Kararı ile Bucak Alaattin Mahallesindeki Eşek Alanının adının Alaattin Tepesi olarak değiştirilmesi, kültürüne ve öz değerlerine sahip çıkmak isteyenleri derinden üzdü. Yazar Osman Oktay, verilen kararla yeni adı Alaattin Tepesi olan Eşek Alanı hakkında isim değişikliği kararı verilişinin 4. yıldönümünde eşeği Kasım’la birlikte Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Eşeklerin geçmişte insanların iş gücünden en fazla yararlandığı hayvan olduğuna dikkat çeken Oktay, bunun yanı sıra öz değerlerimizi kaybetmeden hayatımıza yön vermeyi ve her mekânın ilk adıyla varlığını sürdürmesi gerektiğini savunuyor.3

Oktay, nesli tükenmekte olan eşek türünün varlığının ve isminin insanoğlu tarafından tarihten silinmek istenmesine tepkili. Yazar Osman Oktay’ın isteği ise yer isimlerinin de gelişigüzel değiştirilmemesi, her yerin ilk adı, bilinirliği ve öz kimliği ile yaşaması. Eşeğin isminin küçümsenmesinin, aşağılanmasının ve adında Eşek geçen mekandan utanmanın da insanlığa hiç yakışmadığını ifade eden Osman Oktay, eşeklerle ilgili en üzücü olayın ise yaşlandıklarında insanlardan tarafından ya ölüme terk edilmesi ya da vurularak öldürülmesi olduğunu söylüyor. Çünkü Kasım’ı Çamlık Köyü civarında ölüme terk edilmiş olarak buldu ve sahiplendi. Pazar günü saat 10.00’da Eşek Alanından Cumhuriyet Meydanına Kasım’la birlikte yürüyen Oktay, burada eşeği Kasım’ın ağzından yazdığı basın açıklamasını okudu.

Çamlık KöyüBucak BelediyesiAlaattin TepesiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.