Eski Vali Tuncay Sonel Tutuklandı

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gülistan Doku soruşturması kapsamında Elazığ’da gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Sonel; suç delillerini yok etme, gizleme, verileri yok etme ve resmi belgeyi bozmak gibi ağır suçlamalarla hakim karşısına çıktı.

Emniyetteki 3 günlük sorgusu süresince susma hakkını kullanan Sonel’in, “Ben devletin valisiyim, emniyette cevap vermem” diyerek sadece savcılığa ifade verdiği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisinin de tutuklandığı bildirilirken, firari şüpheli Umut Altaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Eski Tunceli Valisituncay sonel tutuklamaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.