EYT'de Bağ-Kur Mağduriyeti Giderilmeli!

EYT'de Bağ-Kur Mağduriyeti Giderilmeli!- CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesi küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7200'e indireceğine dair sözünü hatırlattı.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın seçim öncesi küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7200'e indireceğine dair sözünü hatırlattı. Akbulut, EYT yasasının çıkmasına rağmen birçok Bağ-Kur'lunun 9000 prim günü şartı nedeniyle emekli olamadığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Akbulut, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, genel seçim öncesi küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz, bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak demişti. Ne yazık ki EYT yasasının çıkmasıyla birlikte birçok Bağ-Kur'lu 9000 prim günü şartı nedeniyle bu yasadan faydalanamamış, emekli olamamıştır.

9000 olan prim günü sayısı 7200'e düşürülürse, Bağ-Kur primi öderken artık çok zorlanan küçük esnafımız, mazot, tohum, ilaç, gübre, yem paralarını ödemekle boğuşan tarım Bağ-Kur'lu çiftçilerimiz bir oh çekecektir.

İktidar da sözünü tutarsa hem emeklilik şartıyla ve hak kazanma koşulları standart hale gelecek hem de farklı meslek grup çalışanları arasında bir eşitlenme sağlanmış olacaktır. SSK-Bağ-Kur arasındaki prim gün farkı da son bulacaktır." 

EYTBağ-Kurmağduriyetİzzet AkbulutTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.