FED Yeni Faiz Kararını Açıkladı

Uluslararası piyasaların merakla beklediği an geldi! ABD Merkez Bankası (FED), uzun süren bekleyişin ardından 

FED Faiz Kararını Açıkladı

Uluslararası piyasaların merakla beklediği an geldi! ABD Merkez Bankası (FED), uzun süren bekleyişin ardından politika faizinde 25 baz puanlık artışla yüzde 5,25 - 5,50 aralığına çekti.
ABD Merkez Bankası (FED), uluslararası piyasaların büyük bir merakla beklediği faiz kararını sonunda duyurdu. FED, politika faizini beklenildiği gibi 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 – 5,50 aralığına çekti.

FED, geçtiğimiz ay faiz değişikliği yapmamış ve piyasaları merak içinde bırakmıştı. Ancak bu ayın kararında, faiz oranlarında ılımlı bir artışa gidildi ve piyasaların beklentileriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşti.

25 Baz Puan Tahmin Ediliyordu

Uzmanlar, faiz artırımının 25 baz puan olacağını tahmin ediyordu. Uluslararası piyasalar da bu yönde kesin gözle bakıyor, faiz artırımının ekonomiye dair sinyaller vereceği düşünülüyordu.

ABD ekonomisindeki büyümenin ve enflasyonun yükselmesi, Merkez Bankası’nın faiz politikalarını yeniden gözden geçirmesine neden olmuştu. FED Başkanı’nın daha önce yaptığı açıklamalarda da ekonominin dengelenmesi için faiz artırımı olasılığından bahsedilmişti.

Dalgalı Döviz Kuru ile Karşı Karşıya Kalınabilir

FED’in faiz politikasındaki bu değişiklik, küresel ekonomi ve finans piyasaları üzerinde de etkiler yaratabilir. Özellikle gelişmekte olan ülkeler, artan faizlerle birlikte sermaye çıkışları ve dalgalı döviz kurları ile karşı karşıya kalabilirler.

 

 

FEDFaizDövizTürkiyeAmasya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.