Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda dehşet verici bir trafik kazası meydana geldi. Başpınar otoyol viyadüğü üzerinde seyir halinde olan bir tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak metrelerce yükseklikteki viyadükten aşağı uçtu.
İhbar üzerine kaza mahalline çok sayıda jandarma, sağlık, itfaiye ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi.
Araçtan Atlayan Sürücü Tırın Altında Kaldı
Feci kazanın ardından olay yerine ulaşan ekipler, adeta zamanla yarışan bir kurtarma operasyonu başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine ve ilk belirlemelere göre; tırın viyadükten aşağı fırlayacağını fark eden şoförün son anda araçtan atlamaya çalıştığı öğrenildi.
Ancak viyadükten aşağı yuvarlanan dev aracın, atlayan sürücünün üzerine devrildiği bildirildi. Tonlarca ağırlıktaki tırın altında kalan yaralı şoförü sıkıştığı yerden çıkarmak ve sağ salim kurtarmak için itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin başlattığı hummalı çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Otoyolda Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Kaza nedeniyle otoyol ve viyadük çevresinde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgede trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, kazanın çıkış nedenine ilişkin tahkikat ve inceleme süreçleri başlatıldı. Ekiplerin sürücüyü tır enkazının altından çıkarma mücadelesi sürüyor.