Geçici kabul yapıldı! Artık tam kapasite çalışıyor

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki atıksu arıtma tesisi tam kapasitede hizmete başladı. Tesis, günde 10 bin metreküp atık suyu arıtabilecek kapasiteye sahip. İşte detaylar...

Yeşilova Atıksu Arıtma Tesisi Tam Kapasitede Hizmete Başladı

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve belediye ile (SUKAP Kapsamında % 50 belediye imkanları % 50 hibe) müşterek olarak denetimi yapılan Yeşilova Atıksu Arıtma Tesisi, İller Bankası Bölge Müdürü Fuat Koçal ve Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile birlikte bugün itibari ile geçici kabulü yapılarak, tam kapasite olarak faaliyete başladı.

Tesis, günde 10 bin metreküp atık suyu arıtabilecek kapasiteye sahip. Arıtılan su, tarımda ve sanayide kullanılmak üzere değerlendirilecek.

Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, yaptığı açıklamada, "İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan atıksu sorununu bu tesisle birlikte çözmüş olduk. Artık atık sularımız çevreye zarar vermeden arıtılarak değerlendirilecek. Bu tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü Fuat Koçal da, tesisin ilçenin çevresel kalitesini artıracağını belirterek, "Tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

geçici kabultesiskapasiteYeşilova BelediyesiMümtaz ŞenelTürkiyeBurdurYeşilova

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.