Gül çiçeği alım fiyatı ne kadar oldu? Gül çiçeği alım fiyatı belli oldu

Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), 2023 yılı gül çiçeği alım fiyatını yüzde 100'ün üzerinde artırarak üreticileri sevindirdi.

Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), 2023 yılı gül çiçeği alım fiyatını yüzde 100'ün üzerinde artırarak üreticileri sevindirdi.

Gülbirlik'ten üreticiye yüzde 100'ün üzerinde fiyat artışı

Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), 2023 yılı gül çiçeği alım fiyatını 24 lira 25 kuruştan 51 liraya yükseltti.

GÜLBİRLİK tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce alımı 24 lira 25 kuruş olan gül çiçeğinin kilogram fiyatı yönetim kurulu kararıyla, yüzde 100'ün üzerinde artırıldı. Karar öncesinde üreticiye kilogram başına 20 lira peşin ödeme yapmakta olan GÜLBİRLİK, kesintilerden sonra üreticiye 30 liralık fiyat farkını, önümüzdeki hafta içerisinde kooperatifler aracılığıyla ödemeye başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, olumsuz hava şartları nedeniyle bu yıl yaklaşık 50 gün süren gül çiçeği alım kampanyası sonundaki rekoltenin, 10 bin ton civarında gerçekleştiğini bildirdi.

Çelik, "Üreticilerimizin beklentilerini karşılayacak bir fiyat belirlemek için çalıştık. Bu yılki rekolte, olumsuz hava şartları nedeniyle geçen yıllara göre düşük gerçekleşti. Ancak, üreticilerimizin mağdur olmaması için fiyatta yüzde 100'ün üzerinde bir artış yaptık" dedi.

Gül çiçeği, parfüm, kozmetik, ilaç ve gıda gibi sektörlerde kullanılıyor.

gül çiçeği alım fiyatıIsparta gül çiçeğigül çiçeğialım fiyatıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.