Gündoğdu Köyünde yarım asırlık bayramlaşma geleneği

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Gündoğdu Köyünde büyüklerin meydanda toplanan çocuklarla bayramlaşma geleneği yaklaşık yarım asırdır sürdürülüyor.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Gündoğdu Köyünde büyüklerin meydanda toplanan çocuklarla bayramlaşma geleneği yaklaşık yarım asırdır sürdürülüyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla köy sakinleri, meydanda toplanan çocuklarla tek tek bayramlaşarak onlara şeker ve harçlık veriyor.

Ellerindeki poşetlerle meydanda uzun sıra oluşturan çocuklar, büyüklerinden şeker ve harçlık almanın sevincini yaşıyor. Çocuklara şeker dağıttıktan sonra köy sakinleri birbirleriyle de bayramlaşarak geleneklerini yaşatıyor.

Gündoğdu Köyünde yaşayan köy sakini, bayramlaşma geleneklerinin yaklaşık 50 yıla dayandığını söyledi. Köy sakinlerinin birbirleriyle ve çocuklarla buluşarak bayram sevincini yaşadıklarını belirten köy sakini, "Bayramlaşma gelenekleri birlik ve berberliği güçlendiriyor. Köyümüzde küçüklerin aksine büyüklerimiz çocukların yanına giderek, onları sevindiriyor. Geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Gündoğdu Köyüyarım asırlıkbayramlaşmagelenekTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.