“Güssün Gız ile Amat'ın Düğünü' tiyatro gösterisine yoğun ilgi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Halk Bilimi ve Spor Topluluğu tarafından öğrencilerin iş birliğinde “Güssün Gız ile Amat’ın Düğünü” Köy Seyirlik Oyunu sergilendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Halk Bilimi ve Spor Topluluğu tarafından, Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı (TMDK) öğrencilerinin iş birliğinde “Güssün Gız ile Amat’ın Düğünü” Köy Seyirlik Oyunu sergilendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisinde Türk Eğlence Kültürü dersi kapsamında Teke Yöresi düğün törenlerinin ritüelleri sergilendi. TMDK öğrencileri tarafından halk oyunu gösterileri sergilendiği etkinlikte Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından da tiyatral gösteri gerçekleştirildi.

Kız isteme, kına gecesi, maşala töreni, gelin alma gibi başlıklarla yapılan tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni aldı.

MAKÜ tiyatro gösterisiMehmet Akif Ersoy ÜniversitesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.