‘Hayaller İçin İlk Adım Projesi’nin İkinci Etabı Gerçekleştirildi

MAKÜ Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, MAKÜ ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Hayaller İçin İlk Adım Projesi'nin ikinci etabı gerçekleştirildi.

MAKÜ Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, MAKÜ ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Hayaller İçin İlk Adım Projesi’nin ikinci etabı gerçekleştirildi. Topluluğun akademik danışmanları ve proje ekibi, Burdur’un tarihi mirasını tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Proje kapsamında, Burdur Taşkapı Ortaokulu’nda eğitim gören 5. ve 6. sınıf öğrencileri, Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu akademik danışmanları Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN ve Arş. Gör. Onur YAYLA ile Turizm Yüksekokulu Öğr. Gör. Salih SOSLU’nun rehberliğinde, proje ekibinde görev alan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Nazife AYYILDIZ, Nihal ASLAN, Güzide DUTAR, Merve KARACA, Osman CİVANÖZ, Hidayet ZÜNBER, İsmail KARADEMİR, Yasin ATAKUL’un katılımları ile Taşkapı Ortaokulu, Burdur Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Burdur Arkeoloji Müzesi ve Burdur Doğa Tarihi Müzesi’nde yapılan etkinliklere katıldılar.

Taşkapı Ortaokulu’nda tanışma oyunları ile başlayan etkinlikler, Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerinin öğrencilere kent merkezini gezdirerek tanıtım yapması ile devam etti. Daha sonra Burdur Arkeoloji Müzesi ve Burdur Doğa Tarihi Müzesi’nde Öğr. Gör. Salih SOSLU’nun rehberliğinde gezi yapıldı.

Öğrencilerin en çok ilgisini çeken yer Burdur Doğa Tarihi Müzesi oldu. Burada bulunan ve jeoloji tarihi boyunca yaşamış en büyük fil türü olan Afrika kökenli Güney Mamutu (Mammuthus meridionalis) ile tarih öncesi canlılara ait kalıntıları ilgiyle incelediler.

Öğrenciler gün sonunda hem eğlenceli hem de öğretici etkinlikler sayesinde güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.

maküTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.