İçme suyu kaynakları için 24 saat nöbet tutulacak

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Söbüce Alan'da yapılan ağaç kesimleri ve içme suyu sorununa dikkat çekerek, içme suyu kaynaklarının güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmaların başladığını ve 24 saat nöbet sistemi uygulanacağını belirtti.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, yaptığı açıklamada önemli bir konuya dikkat çekti. Alagöz, Söbüce Alan'da yaptıkları keşif neticesinde çeşitli ağaç kesimlerinin yapıldığını ve yaklaşık 1400 çam ve ardıç ağacının kesilmek üzere işaretlendiğini belirtti. Ayrıca, maden şirketi tarafından dolgu yapılan alanda kesilmemiş canlı çam ağaçlarının dolgu altında kalmaya başladığını tespit ettiklerini ifade etti.

Alagöz, Tefenni'nin ana içme suyu isale hattı güzergahındaki tüm yolların kapatıldığını ve 2 ayrı içme suyu kaynağına ulaşımın da engellendiğini vurguladı. Belediye olarak, içme suyu isale hattındaki tıkanıklığın giderilmesi amacıyla çalışmalar başlattıklarını ve yolların tekrar açılması için Belediye araçlarını görevlendirdiklerini açıkladı.

Alagöz ayrıca, içme suyu kaynakları ve kapitajlarının güvenliği için 24 saat nöbet sistemi uygulamaya başlayacaklarını ve Belediye personellerinin Söbüce Alan'a yerleştirdikleri karavan aracılığıyla görev yapacaklarını belirtti. Açıklamasının sonunda hemşehrilerine saygılarını ileten Alagöz, bu önemli konunun çözümü için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

içme suyuağaçTürkiyeBurdurTefenni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.