Isparta’da 1500 kişiye iş kapısı başvurular başladı

Isparta’da İŞKUR programı ile 1500 kişiye istihdam sağlanacak, başvurular başladı.

İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü, Isparta Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları iş birliğiyle hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 1.500 kişiye istihdam kapısı açılıyor. Kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla düzenlenen programın 18 Mayıs 2026’da başlayacağı ve 31 Aralık 2026’ya kadar devam edeceği açıklandı. Programın yaklaşık 8 ay süreceği belirtilirken, işsiz bireylerin hem gelir elde etmesi hem de çalışma alışkanlığı kazanması hedefleniyor.

Programa başvurular 5-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında e-Devlet, ALO 170, İŞKUR e-şube ve İl Müdürlüğü üzerinden yapılabilecek. Katılımcılar ise 12 Mayıs’ta liste yöntemiyle belirlenecek. Kontenjan dağılımında en yüksek pay 525 kişi ile Isparta Valiliği’ne ayrılırken, Şarkikaraağaç ve Yalvaç’a 200’er, Keçiborlu’ya 120, Eğirdir’e 80, Atabey’e 75, Aksu, Gelendost ve Sütçüler’e 50’şer, Gönen, Senirkent ve Uluborlu’ya 40’ar, Yenişarbademli’ye ise 30 kişilik kontenjan verildi.

Programa katılmak isteyen adaylarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 18 yaşını doldurma, son bir ay içerisinde sigortalı olarak çalışmıyor olma ve hane gelirinin belirlenen sınırın altında olması gibi şartlar aranıyor. Ayrıca başvuru yapacak kişilerin İŞKUR’a kayıtlı olması gerekiyor.

ısparta iş ilanlarıısparta haberTürkiyeIsparta

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.