Isparta’da 'Yaşayan Miras Şöleni' kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Yaşayan Miras Şöleni", Isparta Valisi Abdullah Erin’in katılımıyla başladı. Somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarının eserlerinin sergilendiği organizasyon 29 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Isparta, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ikinci kez organize edilen “Yaşayan Miras Şöleni”ne ev sahipliği yapıyor. Şölenin açılışı, Isparta Valisi Abdullah Erin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Geleneksel sanatların ve kültürel değerlerin tanıtılmasını amaçlayan organizasyon, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçıları halkla bir araya getiriyor.

Kültürel Mirasın Gelecek Kuşaklara Aktarımı

Vali Abdullah Erin, açılışın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şölen kapsamında sanatçıların kıymetli eserlerini yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirtti. Erin, bu tür organizasyonların köklü kültürel değerlerin özellikle gençlerle buluşması noktasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Organizasyonun toplumsal farkındalığı güçlendirdiğini ifade eden Vali Erin, "Kültürel ve sanatsal birikimimizin önemli bir yansıması olan Somut Olmayan Kültürel Mirasımıza ve bu mirası yaşatan sanatçılarımıza yönelik toplumsal farkındalığın güçlenmesine katkı sunan bu kıymetli organizasyon, aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir köprü vazifesi görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Geniş Katılımlı Açılış Töreni

Şölenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Daire Başkanı Pervin Oymak da katılım sağladı. Vali Erin, organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen paydaşlara teşekkürlerini ileterek; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Isparta Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğine dikkat çekti.

Etkinlik Takvimi ve Katılım Çağrısı

Isparta’nın kültürel zenginliğini ve geleneksel el sanatlarını ön plana çıkaran Yaşayan Miras Şöleni, 29 Mart tarihine kadar devam edecek. Vali Abdullah Erin, tüm Ispartalıları ve kültür sanat meraklılarını şölen alanındaki eserleri görmeye ve sanatçılarla tanışmaya davet etti. Şölen süresince çeşitli atölye çalışmaları ve tanıtımların yapılması bekleniyor.

Yaşayan miras şöleniAbdullah ErinTürkiyeIsparta

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.