İstanbul için 4 isim öne çıktı! Kulisler kimleri konuşuyor? Kimler şanslı görülüyor

AK Parti, İstanbul'da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirdi. Yoklamada 4 isim öne çıktı. Detaylar haberimizde...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), İstanbul'da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirdi. Yoklamada 4 isim öne çıktı.

AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre eski bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, en çok tercih edilen isimler oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partinin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarını da dikkate alarak yapacağı değerlendirmeler sonrası, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayını en geç 30 Aralık’ta kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor. AK Parti kulislerinde özellikle Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın adaylık için şansı yüksek görülüyor.

Kapalı zarfta 3’er isim istendi

Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan temayül yoklamasına; İstanbul’daki ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, parti teşkilatlarında ilçelerden soru

Temayül yoklamasına katılan partililere form dağıtılarak, İBB Başkan Adayı olarak görmek istedikleri üç ismi yazmaları istendi. İlçe belediyeleri için ise iki farklı form hazırlandı.

BBC

 

temayül yoklamasıİstanbul Büyükşehir BelediyesiadayTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.