‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi uygulanmaya başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Mıchelin Lastikleri ile Tüvtürk arasında, taşımalı eğitim kapsamında servis şoförlerinin kapasitelerini geliştirme ve öğrenci ile velilerle trafik güvenliği konusunda farkındalığın arttırılmasına dair 'İyi Dersler Şoför Amca' …

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Mıchelin Lastikleri ile Tüvtürk arasında, taşımalı eğitim kapsamında servis şoförlerinin kapasitelerini geliştirme ve öğrenci ile velilerle trafik güvenliği konusunda farkındalığın arttırılmasına dair ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi uygulanmaya başlandı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli il koordinatörü İbrahim Çelikkaya ve Bucak İlçe Jandarma Komutanlığından Trafik Tim Komutan Yardımcısı Uzm. J. Çvş. Tuncay Şimşek tarafından Ağlasun ve Çeltikçi de öğrenciler veliler ve okul taşıt şoförlerine seminerler verildi. Bucak İlçe Merkezinde bulunan Adnan Menderes okulu ve Kocaaliler ortaokulunda proje uygulanmaya başlandı.

İyi Dersler Şoför Amca projesinin amacı, taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir.

Bunun yanında, okul servis şoförlerinin eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri ile bu kişilerin proje çerçevesinde eğitilmesini sağlayacak proje ortağı ve paydaşı kuruluşların çalışanları da projenin hedef kitlesi içinde bulunmaktadır.

Belirlenen illerde, proje ortağı Jandarma Genel Komutanlığı personeli aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmektedir.

Buna ek olarak, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla öğrenci taşımacılığı özelinde farkındalığı geliştirmek amaçlanmaktadır.

İyi Dersler Şoför Amca projesiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.