KARAMANLI’DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Karamanlı ilçesinde, koronavirüse karşı alınan önlemler artırıldı. Karamanlı Kaymakamlığı ve Karamanlı Belediyesi ekiplerince ilçe pazarının giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Oluşturulan kontrol noktalarında polis, sağlık ve belediye ekipleri görev yapıyor. Sağlık ve belediye ekipleri tarafından …

Karamanlı ilçesinde, koronavirüse karşı alınan önlemler artırıldı.

Karamanlı Kaymakamlığı ve Karamanlı Belediyesi ekiplerince ilçe pazarının giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Oluşturulan kontrol noktalarında polis, sağlık ve belediye ekipleri görev yapıyor. Sağlık ve belediye ekipleri tarafından tüm vatandaşların ateşi ölçülüp, el dezenfektanı ve eldiven dağıtımı yapılıyor.

Sadece gıda ürünlerinin satışına izin verilen pazarda, polis ekipleri sürekli vatandaşları maske ve eldiven takılması, güvenli mesafede durulması yönünde uyarıda bulunuyor.

Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, sürekli belediyenin anons sisteminden uyarıda bulunduklarını belirterek, alınan tedbirler ve kurallara uyarak virüs tehlikesinden en kısa zamanda kurtulmak istediklerini kaydetti.

İlçe pazarına gelen vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Başkan Selimoğlu, “Lütfen alışveriş yaparken tezgahlara 1 metreden fazla yaklaşmayalım. Her tezgaha, yaklaşma mesafesi için uyarı yazıları asılmıştır. Sebze, meyve ve gıdalara dokunmayalım. Aldığınız ürünlerin çürük, bozuk veya yenilemeyecek şekilde olması halinde alışveriş yerinde poşet dışından kontrol edilmesi ve satıcıya iade edilmesi gerekmektedir. İade hususunda veya satıcı ile ilgili sıkıntılar yaşanması halinde zabıta ekiplerine bildirmenizi istiyoruz. Kendiniz, aileniz, çocuklarınız, tüm sevdikleriniz ve daha güzel yarınlar için tüm kurallara uyalım, mümkün olmadıkça evden dışarı çıkmayalım.” dedi.

Öte yandan Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından da kimsesi olmayan ya da kronik rahatsızlığı nedeniyle evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçları evlerinde karşılanıyor.

Murat ÇOBAN / KMM

Coronavirüsburdur coronavirüsTürkiyeBurdurKaramanlı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.