KARAMANLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜZ AÇIKLADI “ZİRAİ DON HEM ÜZDÜ HEM DE SEVİNDİRDİ”

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, bölgede görülen don olayının çiftçileri bir yandan üzdüğünü bir yandan da sevindirdiğini söyledi.

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, bölgede görülen don olayının çiftçileri bir yandan üzdüğünü bir yandan da sevindirdiğini söyledi.

Güz, bölgede dün öğleden sonra başlayan yağmurun kara çevirerek, akşamüzeri zirai don olayının görüldüğünü belirtti.

Zirai don olayının ağaçlara zarar verdiğini vurgulayan Güz, “Badem, kiraz, şeftali ve erik ağaçlarına yani çiçek açan ağaçların yüzde doksanına don vurdu. Don olayı bir bakıma kötü ama bir bakıma da iyi. Çiçek açan ağaçlara don vurduğu için zarardayız. Ama çiftçilerimiz sadece meyve ağacı ile uğraşmıyor. Araziye ekim de yapıyor. Don, arazideki haşerelere, bu yıl normalden fazla olan farelere karşı birebir. Fare ve haşerelerin doğal ölümüne neden olarak, ürünlere zarar vermelerini engelleyecek. Yani don, çiftçiyi bir taraftan sevindirdi, bir taraftan da üzdü.” dedi.

Bölgede şu an büyük oranda hububat ekimlerinin de yapıldığını anlatan Güz, “Çiftçilerimiz, buğday, arpa ve yulaf ekimini yaptı. Bazı çiftçilerimiz şeker pancarı ve yonca ekimi de yaptı. Don, hububat ve pancarlara şu anda zarar vermez. Çünkü ekinlerin topraktan çıkması bir hafta, 8-10 günü buluyor. Ekinler topraktan çıkmadığı sürece soğuk ve don hiçbir şekilde etkilemez.” diye konuştu.

Kaynak: Murat Çoban (Karamanlı Haber)

Hasan GüzKaramanlı Ziraat Odasıdon olayıTürkiyeBurdurKaramanlı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.