Karantina Altına Alınan Bölgelerde Neler Oluyor İşte Detaylar…

Burdur’un Bucak ilçesinde, yeni tip Corona Virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir kişinin yaşadığı sokak ve temasta bulunduğu değerlendirilen akrabasının oturduğu sitede karantina uygulaması ve dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Burdur’un Bucak ilçesinde, yeni tip Corona Virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir kişinin yaşadığı sokak ve temasta bulunduğu değerlendirilen akrabasının oturduğu sitede karantina uygulaması ve dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Covid-19 testi pozitif çıkan hastanın ikametinin bulunduğu Yenimahalle Mahallesi 1209 Sokak’ın tamamı ve akrabasının yaşadığı Fatih Mahallesi’ndeki 2 bloktan oluşan site, her türlü teması önlemek için tedbir amaçlı karantinaya alındı. Karantinanın ardından bölgede itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla dezenfekte işlemleri yapılıyor. Karantina süresi boyunca da dezenfekte işlemlerinin devam edileceği bildirildi.

Güvenlik şeridiyle kapatılan sokak ve sitede oturan kişilerin başta sağlık olmak üzere tüm ihtiyaçları için tedbir alındığı belirtilirken olayda başka kişilerin temas edip etmediği araştırması halen devam ediyor. Bu kapsamda temas eden kişilerin bir anca bulunarak bu salgının Bucak’ta yaygınlaşmasının önüne geçileceğini düşüncesiyle Emniyet kolluk kuvvetleri ve sağlık ekipleri canla başla çalışmaya devam ediyor.

Bucak Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan hastanın yakından izlenildiği ve şu an için sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

bucak korona virüsburdur korona virüsTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.