Karapınar Köyünde bayramlaşma geleneğini sürdürüyorlar

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karapınar Köyünde büyüklerin meydanda toplanan çocuklarla bayramlaşma geleneği yıllardır sürdürülüyor.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karapınar Köyünde büyüklerin meydanda toplanan çocuklarla bayramlaşma geleneği yıllardır sürdürülüyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla köy sakinleri, meydanda toplanan çocuklarla tek tek bayramlaşarak onlara şeker ve harçlık veriyor, ayrıca köy ahalisi bayram sabahı birlikte kahvaltı yapıyor.

Ellerindeki poşetlerle meydanda uzun sıra oluşturan çocuklar, büyüklerinden şeker ve harçlık almanın sevincini yaşıyor. Çocuklara şeker dağıttıktan sonra köy sakinleri birbirleriyle de bayramlaşarak geleneklerini yaşatıyor.

Karapınar Köyünde yaşayan köy sakini, bayramlaşma geleneklerinin yaklaşık 50 yıla dayandığını söyledi. Köy sakinlerinin birbirleriyle ve çocuklarla buluşarak bayram sevincini yaşadıklarını belirten Karapınarlı vatandaş, "Bayramlaşma gelenekleri birlik ve berberliği güçlendiriyor. Köyümüzde küçüklerin aksine büyüklerimiz çocukların yanına giderek, onları sevindiriyor. Geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Karapınar KöyübayramlaşmagelenekTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.