Kilis'te "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerle anıldı

Kilis'te, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Hacı Cümbüş Kavşağı'ndan başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren programa, Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Çağlar Yaşar, 11. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Özbalcı, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşların isimleri tek tek okunarak dualar edildi.
Programda konuşan Kilis Valisi Ömer Kalaylı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle milletçe ortaya koyduğumuz birlik ruhunu ve ortak hafızamızı bir kez daha idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz" diye konuştu.
Anma programında şiirler okunurken, halk oyunları ekipleri de gösterilerini sundu. Etkinlikler kapsamında saat 00.13'te kent genelindeki camilerden sela okunmasıyla program sona erdi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

KilisTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.