Korkuteli'nde düğünlerde ciğer geleneği devam ediyor

Korkuteli'nde düğünlerde ciğer ikram edilmesi asırlık bir gelenek. Datköy ve Beğiş mahallelerinde cumartesi günü kız evinde, pazar günü oğlan evinde ciğer pişirilerek düğüne gelen misafirlere ikram ediliyor.

KORKUTELİ’NDE “CİĞER” GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Korkuteli’nde gelenek haline gelen ve ilçeye bağlı Datköy mahallesindeki sabah kahvaltısındaki “Ciğer” geleneği ilçe merkezinde de devam ediyor.

Hafta sonu İlçeye bağlı Karşıyaka mahallesinde Yaşar Alptekin’in düğün evinde de ciğer pişirilerek gelen misafirlere ikram edildi.

Mevlit ve düğün sahibi tarafından Kuzu, Oğlak ve büyükbaş hayvan ciğerlerin hazırlanarak Sabah saat 07’de ilk olarak kuşbaşı etin kavrularak daha sonra Ciğer ile birleştirilerek hazırlanan kahvaltı, gelen misafirlere ikram ediliyor.

İlçe merkezine doğru gelen Beğiş ve Datköy sakinlerine has olan bu gelenek, özellikle düğünde hizmet edecek kişilerin ağırlanması ve yemek ikram edilmesiyle doğan asırlık gelenek, yeni kuşaklar tarafından da sürdürülüyor.

Beğiş ve Datköy’de adetlere göre, her düğün öncesi cumartesi günü kız evinde, Pazar günü oğlan evinde ciğer pişirilerek düğüne gelen misafirlere ikram ediliyor. Çevre mahallelerde ve ilçelerde böyle bir adet olmamasına rağmen, Datköy ve Beğiş mahalle sakinleri atalarından kalan âdeti yaşatmaya devam ediyor.

Ciğer ustası Mehmet Tunç ve Aşçı Ekrem Alptekin tarafından pişirilen ciğer gelen misafirlere afiyet ile ikram edildi.

düğünciğergelenekTürkiyeAntalyaKorkuteli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.