Kredi kartı kullananların dikkatine! Geri alabilirsiniz!

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan kart aidat ücretleri için geri ödeme alabilirsiniz. İşte kart aidat ücret iadesi için yapılması gerekenler…

Kredi kartı kullanan kişilerin en büyük düşmanı kartları alınan aidat ücretleridir. Bankalar tarafından zorunlu bir ödeme olarak gösterilen kart aidatları için yeni dönem başlıyor. Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan kart aidat ücretleri için geri ödeme alabilirsiniz. Ödediğiniz kart aidatları için de geri iade talebinde bulunmanız artık mümkün. İşte kart aidat ücret iadesi için yapılması gerekenler…

Kredi kartları kullanıcılara taksit imkanı ya da para puan gibi farklı avantajlar sunmaktadır. Avantajlı olarak görülen kredi kartlarından alınan aidat ücretleri ise kullanıcıların dikkatinde yer alıyor. Alınan kredi kartlarına aidat ödememek için kart sözleşmesini de dikkatli bir şekilde okumanız gerekiyor. Sözleşmede aksi bir durum olmadığı sürece Tüketici Hakları sayesinde kredi kart aidatını almanızda mümkündür. İşte kart aidat ücret iadesi için yapılması gerekenler…

KART KREDİ KART AİDATINA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a ilişkin beyanname kapsamında kredi kartı alırken imzalanan sözleşmede senelik kullanım için aidat ücreti talep edilebileceği ifadeleri yer alır.

Sözleşmede böyle bir durum olmaması durumunda ödediğiniz kart aidatlarını da geri alma imkanınız bulunuyor. Bu durumda bankanın sizden aidat isteme gibi bir hakkı bulunmuyor. Ancak ekstrenizde böyle bir durumla karşılaştığınızda itiraz etme hakkınızda bulunuyor. Bu durumda banka ile iletişime geçerek itiraz edebileceğiniz gibi bir dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Sizden alınan kart aidat bedelinin de iadesini talep etme hakkınız bulunuyor.

ÖDENEN KART AİDATININ İADESİNİ NASIL ALINIR?

Bankaların aldığınız kredi kartı için aidat alma hakkı bulunmaması durumunda iade talebinde bulunabilirsiniz. Farkında olmadan ödenen kart aidatları için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

İade talebinizi içeren bir dilekçe ve ekstra ile birlikte banka şubesinden işlem yapabilirsiniz.
Tüketici hakem heyetine ekstra ile birlikte başvuru yapabilir ve aidat bedelinin iadesini isteyebilirsiniz.
E-devlet sistemi üzerinden de mail ile birlikte iade talebi oluşturabilirsiniz. Sisteme e-devlet şifresi, internet bankacılığı ya da Mobil imza yöntemi ile giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "TUBİS" yazarak Tüketici Hakem Heyeti başvuru sayfasına geçiş yapmanız gerekiyor. Bu sayfa üzerinden aidata ait dekont, adres, mail ve banka vergi numaraları bilgilerini giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Karar

Kredi kartıaidat ücretiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.