Kullanılmayan Giysiler Çöpe Değil Kumbaraya!

Geçtiğimiz günlerde Burdur Belediyesi’nce organize edilen giysi kumbaraları şehrin muhtelif yerlerindeki yerini aldı.

Geçtiğimiz günlerde Burdur Belediyesi’nce organize edilen giysi kumbaraları şehrin muhtelif yerlerindeki yerini aldı.

Burdur Belediyesi ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlde 100 noktaya yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler, kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara dağıtılıyor. Giysi, tekstil, ayakkabı konabilen kumbaralar ilin erişimi kolay noktalarına konuldu.  Kumbaralara bırakılan kıyafetler araçla toplanıyor ve ayrıştırma merkezine götürülüyor. Ayrıştırma merkezinde kullanılabilir olan kıyafetler ayrılarak Burdur Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Atık durumunda olan eşyalar da kumbaralara atılıp ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Kumbaralara bırakılan eşyalar haftanın bir günü özel araçla toplanıp ayrıştırma merkezine götürülüyor. Ayrıştırma merkezine gönderilen kıyafetlerden kullanılabilir olanları ayrılarak temizlemeye gönderilirken, kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra Burdur Belediyesi Gönülden Gönüle Mağazası sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderiliyor.

giyisi kumbarasıkullanılmayan kıyafetlersosyal sorumlulukTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.