Makü’de Beslenme İlkeleri Laboratuvarı Açıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Beslenme İlkeleri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın yaptığı laboratuvar açılışına Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Özcan ÖZGEL, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış sonrası uygulamalı eğitimin …

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde Beslenme İlkeleri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın yaptığı laboratuvar açılışına Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Özcan ÖZGEL, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış sonrası uygulamalı eğitimin önemine değinen Rektör KORKMAZ, “Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü trendi yükselen bir alan. Hem kamu da hem de özel sektörde iş imkânı olan bir program. Yükseköğretim Kurulunun bu bölümler ile ilgili standartları çok yüksek olduğu için programı açmak da kolay olmamıştı. Gerek lisansüstü eğitim öğretim gören hocalarımız gerekse alanında uzman ve ihtisas sahibi hocalarımızla bu bölümü akademik olarak büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz.  Diğer yandan teknik altyapımız ve donanımımızın da iyi olması gerekiyor. Buradaki uygulama süreçleri içerisinde çalışma hayatına geçmeden önce ciddi anlamda uygulama ve becerileri geliştirecek donanımları oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör KORKMAZ ilk dersi uygulamalı olarak anlattı. İlk derse kek çırparak katılan Rektör KORKMAZ’a öğrenciler de malzeme yardımı ile destek verdiler.

Öğrencilerle bir yandan kek çırpan bir yandan da çocukluk anılarında yapılan keklerle ilgili sohbet eden Rektör KORKMAZ, öğrencilerden ölçü kavramlarıyla ilgili de bilgiler aldı.

MaküTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.