Makü’den Bir Örnek Proje Daha

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bulunduğu şehre, bölgeye ve ülkeye katkı sağlama misyonuyla yeni bir projeye daha imza atıyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bulunduğu şehre, bölgeye ve ülkeye katkı sağlama misyonuyla yeni bir projeye daha imza atıyor.

Ülkedeki madenlerin yurtiçinde işlenip katma değerinin yükseltilerek ülke ekonomisine katkısının artırılması amacıyla dış pazar payının genişletilmesine katkı sağlayacak; sektördeki firmaların teknolojik yeniliklere ve kalite güvence sistemlerine adaptasyonuna, verimliliğin artırılmasına, katma değeri yüksek ürün tasarımı sorunlarının çözülmesine destek sağlayacak bir tasarım merkezi kurulması yolunda önemli bir adım atıyor.

Bu kapsamda proje ortaklarından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, İş insanı Hüseyin Işık ve proje ekibinden Öğr. Gör. Ömer Çatal, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette “Batı Akdeniz Mermercilik ve Doğaltaş Sektörünün Katma Değerli Dönüşümü İçin Tasarım Merkezi Projesi” (Center Project For Value Added Transformation of the Western Mediterranean Marble and Natural Stone Sector) başlıklı projede ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Korkmaz, “Üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan Mermer ve Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte bölgenin mermer ve doğal taş teknolojileri alanında akademik, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak ve sektörel odaklı çözümler geliştirilmesi amaçlanıyor. Mermer ve doğal taş teknolojileri alanında üretilecek mevcut bilgi ve deneyimleri kullanarak, ülkenin bilimsel ve teknolojik alt yapısının güçlendirilmesine katkı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiBurdur Ticaret ve Sanayi OdasıMadenciler DerneğiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.