MAKÜ Hayat Veriyor Projesinde Yüz Ünite Kan Toplandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Türk Kızılayı Burdur Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Genç Kan Kampüste – MAKÜ Hayat Veriyor” festivali, Gölhisar’da büyük bir başarıyla tamamlandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Türk Kızılayı Burdur Kan Bağış Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Genç Kan Kampüste – MAKÜ Hayat Veriyor” kan bağışı festivali, Gölhisar’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 100 ünite kan bağışı toplandı.

Gölhisar Meslek Yüksekokulu öncülüğünde düzenlenen organizasyona yalnızca Gölhisar’daki öğrenciler değil, çevre ilçelerdeki okullardan gelen öğrenciler de destek verdi. Gün boyu süren etkinlikte kampüs ortamı adeta sosyal sorumluluk festivaline dönüştü.

Gölhisar MYO Müdürü Öğr. Gör. Murat Ertilav da etkinlik alanını ziyaret ederek öğrencilere destek verdi. Organizasyonda görev alan akademisyenler de kan bağışında bulunarak öğrencilere örnek oldu. Etkinlikte kanın sürekli ihtiyaç olduğuna dikkat çekilirken, bağışta bulunan gönüllülere özel tasarım termos bardak hediye edildi.

Projede görev alan “Kan Elçisi” öğrenciler ise arkadaşlarını bilgilendirerek organizasyonun koordinasyonunda aktif rol üstlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Gölhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bayram Acar’a da katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Yetkililer, toplanan yaklaşık 100 ünite kanın yaklaşık 300 kişiye umut olabileceğini belirterek destek veren tüm öğrencilere ve akademik personele teşekkür etti.

burdur haberkızılaykan bağışıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.