Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da okullar 2 hafta tatil edildi!

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta ara vereceğiz.” dedi.

6 Şubat 2023 pazartesi gece Meydana gelen büyük deprem sonrasında Bugün itibarıyla eğitim öğretime Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta ara vereceğiz.” dedi.

10 ili etkileyen, Boğaziçi Kandilli Rasathanesinin sonradan güncellediği bilgilere göre bu gece sabaha doğru Gaziantep’te 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bununla Birlikte Kahramanmaraş’ta 6.4, 6.5 ve 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremlerden en fazla Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır etkilendi.
Artı depremler halen devam ederken maalesef her geçen saat ölü ve yaralı sayısı yükselirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika bir açıklama yaptı ve Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da okulların tatil edildiğini duyurdu. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis’te ise 1 hafta eğitime ara verildi. Konuya ilişkin Bakan Özer şöyle dedi;
Bugün itibarıyla eğitim öğretime Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta ara vereceğiz.” dedi.

İllere göre can kayıpları, yetkililer tarafından şu şekilde bildirildi;

*Maraş’ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz.Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Maraş’ta 200 kişi yaralandı. 300 bina yıkıldı.

*Burada kesinleşmedikçe bu sayıları doğrudan sizlerle paylaşmak istemiyoruz. Her biri bir can. Hatay’da 4 can kaybımız, 7 yaralımız var.

*Osmaniye’de 20 kaybımız var, 200 yaralımız ve 83 yıkılan binamız var. Adıyaman’da 13 kaybımız, 22 yaralımız, 100 yıkılan binamız. Diyarbakır’da 14 kaybımız var.

*Urfa’da 18 kaybımız, 200 yaralımız ve 60 yıkılan bina var. Antep’de 80 kaybımız, 600 yaralımız var. Kilis’te 8 yaralımız, Adana’da 10 kaybımız, 118 yaralımız var.

*Malatya’da da yine 47 kaybımız 550 yaralımız, 300 yıkılan binamız var. Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var.

Kahramanmaraş okullar tatilGaziantep okullar tatilKilis okullar tatilHatay okullar tatilDiyarbakır okullar tatilMalatya okullar tatilAdıyaman okullar tatilOsmaniye okullar tatilAdana okullar tatilBakan özerTürkiyeKahramanmaraş

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.