MARKET POŞETLERİNE ZAM YOK

BASIN BÜLTENİ 02 OCAK 2020 PAGEV PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİ KOMİTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI Market poşetlerine zam yok! 1 Ocak 2019’dan itibaren uygulanmaya başlanan ücretli plastik poşet uygulaması beraberinde pek çok tartışmayı da getirmişti.

BASIN BÜLTENİ

02 OCAK 2020

PAGEV PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİ KOMİTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI Market poşetlerine zam yok! 1 Ocak 2019’dan itibaren uygulanmaya başlanan ücretli plastik poşet uygulaması beraberinde pek çok tartışmayı da getirmişti. Sektörde uygulamanın olumsuz etkileri görülmeye devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve plastik sektörü temsilcilerinin 2020 yılı poşet fiyatının belirlenmesi için yaptığı toplantıdan fiyat artışı yapılmaması kararı çıkmıştı. Bu doğrultuda poşetlerden marketlerin aldığı pay 10 kuruştan 7 kuruşa indirilirken GEKAP kesintisi 18 kuruşa yükseltildi böylece tüketicinin ödeyeceği ücret zamlanmayarak 25 kuruş olarak kaldı.

PAGEV PLASTİK POŞET ÜRETİCİLERİPAGEVTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.