Mega El Nino Geliyor 2027 İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılında Mega El Nino etkisiyle Türkiye’de yağışların artabileceğini söyledi. Yaşar, ekim ayının ikinci yarısından itibaren güçlü yağışların beklendiğini, önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde yağışların ortalama veya üzerinde seyredeceğini öne sürdü.

Mega El Nino Uyarısı  2027’de Türkiye’de Daha Fazla Yağış Bekleniyor

TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılında “Mega El Nino” etkisiyle Türkiye’de yağışların artabileceğini belirtti. Yaşar, özellikle ekim ayının ikinci yarısından itibaren güçlü yağışların beklendiğini söyledi.

Türkiye’de 2026 yılının ilk altı ayında yağışların dikkat çekici seviyelere ulaştığını belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşar, 2027 yılında Mega El Nino kaynaklı daha fazla yağış görülebileceğini ifade ederek, Türkiye genelinde yağışlı bir dönemin etkili olabileceğini söyledi.

Ekim ayının ikinci yarısına dikkat çekti

Prof. Dr. Doğan Yaşar, özellikle sonbahar yağışlarına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Ekim ayının ikinci yarısından sonra gerçekten çok güzel yağışlar bekleniyor.”

Yaşar, yağışların yalnızca kısa vadeli değil, önümüzdeki yıllarda da ortalama veya ortalamanın üzerinde seyredeceği görüşünü dile getirdi.

“2035’lere kadar su sorunu yaşamayız” değerlendirmesi

Türkiye’nin su kaynaklarına ilişkin de konuşan Yaşar, önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde yağışların olumlu seyredeceğini öne sürdü.

Yaşar, “Türkiye genelinde 2035’lere kadar su sorunu yaşamayız. Önümüzdeki 10 yılın en az 7-8 yılı yağışlar ortalamada ya da ortalamaların üzerinde seyredecektir. Belki yüzde 70-80 seviyelerine çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

2027’de yağışlar artabilir

Prof. Dr. Yaşar’ın değerlendirmesine göre, 2027 yılında El Nino etkisinin güçlenmesi halinde Türkiye’nin birçok bölgesinde yağış miktarlarında artış yaşanabilir.

Uzmanlar açısından uzun vadeli iklim tahminlerinin değişkenlik gösterebildiği dikkate alındığında, önümüzdeki aylarda meteorolojik veriler ve güncel tahminlerin takip edilmesi önem taşıyor.  serik ajans 

Mega El Ninokuvvetli yağış uyarısıTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.