Melli'de Çelenk Üretiminden İhracat Başarısı

Burdur'un Kocaaliler ilçesinde üretilen çelenkler, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Burdur'un Kocaaliler ilçesinde üretilen çelenkler, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. 

VALİ ÖKSÜZ, ÇELENK YAPIM ATÖLYELERİNDE İNELEMEDE BULUNDU İHRACAT BAŞARISI GÖSTEREN KOCAALİLER HALKINI KUTLADI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Kocaaliler Beldesinde çelenk ve taç üretimi yapılan atölyeleri gezerek incelemede bulundu.

Dağlardan toplanan ürünlerin, Belde merkezindeki atölye ve evlerde kadınlar tarafından işlenerek katma değere dönüştüğü el emeği çelenk ve taçlarla ilgili bilgi alan Vali Öksüz, gayretleriyle ihracat katkısı sağlayan kadınlar başta olmak üzere bölge halkını tebrik etti.

İlgili kurum yöneticileri ve firma yetkililerinden bu yıl ki üretim durumuyla ilgili bilgi alan Vali Öksüz, ihracat süreçleriyle ilgili de detaylı bilgi sahibi oldu.

Bölgede önemli bir gelir imkânı ve katma değer sağlayan Çelenk üretimi, Ağustos ayında başlayarak Aralık ayına kadar devam ediyor. Sezonda günlük 7700 adet üretimi yapılan çelenkler başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa Ülkelerine ihraç edilerek, İlimiz ve Ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Vali Öksüz'e incelemeleri sırasında Bucak Kaymakamı Bayram Gale, İl Jandarma Komutanı J. Alb Mustafa Güder, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe eşlik etti.

çelenküretimihracatTürker ÖksüzTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.