Merkez bankası 2023'ü rekor zararla kapattı! Dudak uçuklatan rakam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı bilançosunu açıkladı. Açıklanan bilançoya göre, realize edilen zarar 818,2 milyar TL oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı bilançosunu açıkladı. Açıklanan bilançoya göre, realize edilen zarar 818,2 milyar TL oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı bilançosuna göre, realize edilen zarar 818,2 milyar TL oldu. Ayrıca, henüz realize edilmemiş “diğer” kalemler toplamı da 817,8 milyar TL olarak sabitlendi. Bu iki kalem; taşınan açık döviz pozisyonları ve KKM kur farkı ödemelerinden kaynaklandı.

2022 yılında Merkez bankası bilançosu ne kadardı?

2022 yılını 93.3 milyar TL kâr ile kapatan Merkez Bankası aynı yıl kur farklarından dolayı 329,5 milyar TL zarar gösterdi. Merkez Bankası bilançosunun ‘yeniden değerleme’ hesabında gösterilen bu zarar, banka yönetimi tarafından alınacak karar ile realize edilerek ileriye dönük olarak uygulanacak.

Merkez BankasızararbilançoTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.