Mescid-i Aksa'nın işgalinin karşısındayız

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını kınayarak, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın her türlü işgalinin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulunan Başkan Erdoğan," İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın her türlü işgalinin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu başlatması ile İsrail ve Filistin arasında tansiyon yükseldi. Bölgeden peş peşe son dakika haberler gelirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız' açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin partisinin Olağanüstü Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın her türlü işgalinin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm taraflara, gerilimi daha da tırmandıracak hamlelerden uzak durmaya çalışacağız." dedi.

Başkan Erdoğan, "Bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye gerilimi daha tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz. Fevri adımlardan uzak durmalı." dedi.

Mescid-i AksaişgalRecep Tayyip ErdoğanTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.