Milletvekili Göker, eczacıların ekonomik çıkmazına dikkat çekti

Eczacıların ekonomik çıkmazına dikkat çeken CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, bakanlığı tedbir almak için göreve davet etti.

Eczacıların ekonomik çıkmazına dikkat çeken CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, bakanlığı tedbir almak için göreve davet etti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, “Eczacıların ekonomik çıkmazına, kamu eczacılarının hak kayıplarına, ilaç yokluklarına, hastanın cebini yakan yüksek ilaç farklarına karşı, Bakanlığı tedbir almak için göreve davet ediyorum” dedi.

Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, TBMM Genel Kurulunda eczacıların mesleki sorunlarını işaret etti. Meclis koltuğundan söz alarak, eczacılar için Sağlık Bakanlığını göreve çağıran Milletvekili Göker, “Sosyal devletin en önemli görevlerinden biri de sağlıktır. İlaç olmadan sağlık hizmeti de verilemez. Bugün "sağlıkta dönüşüm" diye ortaya atılan politikaların sonucunda piyasada ilaç bulunamamakta, eczacılarımız ilaç tedarikinde ciddi anlamda sıkıntı çekmektedir.

Tasarruf tedbiri olarak ilaç fiyatlarının baskılanması bu sıkıntıyı beraberinde getirmiştir. Bu sorunun ışığında, eczacıların ekonomik çıkmazına, kamu eczacılarının hak kayıplarına, ilaç yokluklarına, hastanın cebini yakan yüksek ilaç farklarına karşı, Bakanlığı tedbir almak için göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu. Milletvekili Göker’in konuşması partisi ve muhalefet sıralarınca alkışlandı.

Hayal Girişim

Chp burdurMehmet GökerTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.