Milletvekili Mustafa Oğuz, Milli değerlere dikkat çekti

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine vurgu yaptığı bir açıklama yaptı. Oğuz, milli değerlerin korunması ve yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'dan Milli Değerlere Dikkat Çeken Açıklama

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, yaptığı açıklamada, Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yatan değerlerin önemine dikkat çekti.

Milletvekili Oğuz, açıklamasında şunları söyledi:

"Türk Milleti, Kelime-i Tevhid sancağı yere düşmesin diye asırlardır canını veren millettir. Türkiye Cumhuriyeti ise, Kelime-i Tevhid sancağını esir almak isteyenlere karşı imanla verilmiş bir mücadelenin sonunda, ebedi yurdumuzun üstünde günde beş vakit Kelime-i Tevhid sadaları inlesin diye kurulan devlettir.

Ay yıldızlı al bayrağımız Kelime-i Tevhid'i yükseltmek için şehit olan ecdadımızın kanından rengini alır, ordumuzun adı bu yüzden Peygamber Ocağıdır.

Anayasa'mızın 3. maddesi, Türkiye Devleti'nin temelini oluşturan değerleri açıkça ortaya koymaktadır. Bu maddeye göre, Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

İstiklal Marşı'mızda da bu değerlere vurgu yapılmaktadır. Marşımızın ilk kıtasında, "Bu ezanlar ki şehâdetleri dînin temeli, Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli" ifadeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde yatan değerlerin önemini göstermektedir.

Bu değerleri unutturmak isteyen etki ajanlarına karşı uyanık olmalıyız. Gençlerimizi bu değerlerden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı mücadele etmeliyiz.

Milletvekili Oğuz, açıklamasında ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerini korumak ve yaşatmak, hepimizin ortak görevidir" dedi.

Mustafa OğuzBurdur haberTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.