Motorinin litresi 30 liraya dayandı Son 1 haftada 4. zam!

Yükselişe geçen Brent petrol fiyatları ile birlikte akaryakıta üst üste zam geliyor. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatı 1 lira 39 kuruş arttı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla brent petrol yükselişe geçti.

Eylül ayının son haftasında, 80 dolar seviyesinde bulunan brent petrol, 18 dolar artarak 98 dolara kadar çıktı. Bu gelişmenin ardından akaryakıta üst üste zam gelmeye başladı.

Motorine dev zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1 lira 39 kuruşluk yeni bir zam daha pompaya yansıdı. Bu zam ile birlikte son 1 haftada motorinin fiyatı 5 lira 41 kuruş artmış oldu.

Üst üste zamlar

İndirim gelmesi beklenen akaryakıt, brent petrolün artması ile birlikte bir haftalık süreçte gelen zamlarla sürekli değişti. Gelen zamlar sırasıyla; 5 Ekim tarihinde motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş, 6 Ekim'de motorine 1 lira 39 kuruş, benzine 74 kuruş, 8 Ekim'de ise motorine 1 lira 54 kuruş olarak gerçekleşti.

akaryakıtbrent petrolzamTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.