Ortaokul ve Lise Öğrencileri Dikkat! MEB'den Duyuru Geldi!

Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi Bakanlık tarafından düzenlenen ortak sınav sonuçlarını merak ediyor. 6. ve 9 sınıflar için gerçekleştirilen 2. dönem ortak sınav sonuçları belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav sonucu nasıl sorgulanabilir?

Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi Bakanlık tarafından düzenlenen ortak sınav sonuçlarını merak ediyor. 6. ve 9 sınıflar için gerçekleştirilen 2. dönem ortak sınav sonuçları belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav sonucu nasıl sorgulanabilir? 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde aynı anda düzenlenen ortak sınavlar için geri sayım başladı. 26 ve 27 Mart tarihinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı oturumda gerçekleştirilen sınavın sonuçları merak ediliyor. Öğrenciler sınav sonuçlarını ne zaman görüntüleyebilecek ?

Bakanlık tarafından uygulanan 2. dönem ortak sınavlarına ait cevap anahtarı kısa süre önce görüntülemeye açıldı. Öğrenciler online platform üzerinden kişisel bilgilerini sisteme girerek cevap anahtarını görüntüleyebiliyor. Peki sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Bakanlık tarafından paylaşılan ortak sınav kılavuzunda yer verilen puanlama sistemine göre 15 ve 19 Nisan tarihleri arasında sınavların okuması yapılacak. 81 ilde puanlamaya katılacak öğretmenler Valilikler tarafından seçilecek. Puanlama işlemi tamamlandıktan sonra okul müdürleri tarafından sisteme eklenecek. Erişime açılan ortak sınav sonuç ekranı e-okul üzerinden görüntülenebilecek.

MEBsınav sonucuaçıklamason dakikaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.