Sagalassos Antik Kenti'ne günlük 2 bin ziyaretçi

Krallar şehri olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne geçen yıl gelen ziyaretçi sayısı ne kadar ? İşte ziyaretçi sayısı

Burdur'un Ağlasun ilçesinde Krallar şehri olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne geçen yıl gelen ziyaretçi sayısında rakam belli oldu.
Günde ortalama 2 bin kişiyi ağırlayan Sagalassos Antik Kenti'nin 2022 yılında 67 bin kişi ziyaret etti. Antalya'ya 110, Isparta'ya 41 km uzaklıkta, Burdur'un Ağlasun ilçesinin 7 km kuzeydoğusunda yer alan antik bir kent Sagalossos, 2020 yılında 42 bin kişiyi, 2021 yılında 66 bin kişiyi, 2022 yılında ise 67 bin kişiyi ağırladı.

Her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan Sagalassos Antik Kenti; Antik Yunan'da Pisidya'nın başkenti olan bu şehrin çoğu yapısı kısmen de olsa ayakta kalabilmiştir. Bunların en iyi durumda olanı ise tiyatro bölümüdür.
Çeşmelerinin görkemiyle anılan Sagalassos, dünyanın en yüksek rakımlı, 9.000 kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarlarıyla bilinir. Sagalassos'ta bulunan ve Traian dönemine tarihlenen Ares, Herkül, Hermes, Zeus, Athena ve Poseidon büstleri Antik Dönem heykeltıraşlığının önemli örneklerinden sayılıyor. Ayrıca, içinde pek çok havuz bulunan Roma hamamının da iki katı korunmuş şekilde günümüze kadar ulaşmıştır. Antik kent turist ziyaretine açılmıştır, bölgedeki kazılar ise sürmektedir. Kentten çıkan eserler Burdur Müzesi'nde sergilenmektedir.

Sagalassos Antik KentiTürkiyeBurdurAğlasun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.