ŞAMİL TAYYAR’DAN AK PARTİ’YE ŞOK 'KİLİS' UYARISI! Cumhurbaşkanımıza söylüyorum, aracıların oyununu bozun

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'den istifa eden Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen'in AK Parti'ye transfer edileceği iddiaları üzerine küplere bindi. Canlı yayında çok konuşulacak itiraflarda bulunan Tayyar, ekonomiye ve Kilis Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına dikkat çekti. Şamil Tayyar hangi aracıları suçladı? "CHP 40 parçaya bölünse de..." diyerek hangi gerçeği haykırdı? Kilis'te büyük operasyon mu bekleniyor?

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, CHP’den istifa eden Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen’in AK Parti’ye geçebileceği iddiaları üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tayyar, ekonomiye dikkat çekerek siyasi transferlerin seçim kazandırmayacağını söyledi.

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan’ın görevinden ayrılmasının ardından Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen’in de partisinden istifa etmesi siyasi kulisleri hareketlendirdi. Bilecen’in AK Parti’ye katılabileceği yönündeki iddialar gündemdeki yerini korurken, eski AK Parti Milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar’dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

TGRT Haber’de yayınlanan programda konuşan Tayyar, AK Parti’ye böyle bir geçişin zarar verebileceğini savundu. Daha önce Kilis Belediyesi hakkında yolsuzluk operasyonu yapılacağı yönünde iddialarda bulunduğunu hatırlatan Tayyar, operasyon beklenen bir ismin daha sonra AK Parti’ye katılmasının kamuoyunda soru işaretleri oluşturacağını ifade etti. Tayyar, mesajının doğrudan Cumhurbaşkanı’na yönelik olduğunu belirterek, “Aradakilerin oyununu bozmak için söylüyorum” dedi.

Açıklamalarında ekonominin vatandaşın birinci gündem maddesi olduğunu vurgulayan Tayyar, hayat pahalılığı, enflasyon ve yoksulluk sorunlarının çözülmesinin önemine dikkat çekti. CHP’de yaşanabilecek bölünmelerin seçim sonuçlarını tek başına değiştirmeyeceğini savunan Tayyar, “Ekonomiyi düzeltmezseniz seçim kazanamazsınız” ifadelerini kullandı.

Milletin tercihinin garanti görülmemesi gerektiğini belirten Tayyar, siyasi partilerin seçmenin beklentilerine kulak vermesi gerektiğini söyledi. Açıklamalar, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen’in siyasi geleceğine ilişkin tartışmaların sürdüğü bir dönemde kamuoyunda geniş yankı uyandırdı

kaynak tgrthaber

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyarkilis belediye başkanıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.