Şef Rafet İNCE Gastronomideki Altın Kuralları Anlattı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Şef Rafet İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Şef Rafet İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi.

Konferansta açılış konuşmasını Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Olcay KILINÇ yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 12 yıl önce kurulmuş genç ve dinamik bir üniversitenin 6 yıl önce faaliyete geçmiş yüksekokulunun 2 önce eğitime başlamış bir bölümüdür diye sözlerine Başlayan KILINÇ, “Bu bölümde öncelikli hedefimiz, gelecekte aşçılık bilgisine sahip, mutfakta, otelde veya turizm sektöründe en az orta kademe yönetici olabilecek bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmek” dedi.

Daha sonra Kısık Ateş Ekibinden Umut ZURNACI da bir konuşma yaparak, Sosyal Platformlarını tanıttı. Kısık Ateş’in 2015 yılında kurulmuş dijital bir program olduğunu, gastronomi meraklılarının kendilerini gösterebileceği, tariflerini paylaşabileceği, yazılarını yazabileceği, gittiği şehirlerde lezzet duraklarını paylaşabileceği sosyal platform olduğunu belirtip ve bu bloğu herkesin takip etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konferansına büyük bir alkış ile başlayan, ulusal ve uluslararası birçok platformda başarılara öncü olan Şef Rafet İNCE, konferansına yazdığı kitaplardan bahsederek başladı. Gezdiği yerlerdeki lezzet duraklarından ve yaptığı birbirinden lezzetli yemeklerin nasıl çıktığından da söz etti. Şef olabilmenin 4 altın kuralının olduğunu söyleyen Şef İNCE, ülke gastronomisinin gelişmesindeki en büyük etkenin gençlerin yetiştirilmesi olduğunu sözlerine ekledi ve öğrencilere araştırın okuyun ve çalışın dedi.

Konferans soru ve cevaplarla son buldu.

burdur mehmet akif ersoy üniversitesiumut zurnacırafet inceTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.