Şehit Pilot Ayfer Gök, Vefatının 18.Yılında Mezarı Başında Anıldı

İlk Şehit Kadın Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök,şehadetinin onsekizinci yılında mezarı başında anıldı.

İlk Şehit Kadın Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök,şehadetinin onsekizinci yılında mezarı başında anıldı.

2001 Yılında Konya Ana Jet üssünde görev yaparken, Konya’nın Ermenek ilçesi Daran Köyü yakınlarında, kullandığı F-5 uçağının düşmesi sonucu şehit olan, Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, ölümünün onsekizinci yılında Hacısarılar Mezarlığında bulunan şehitlikte anıldı.

Anma etkinliğine, Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, Bucak İlçe Jandarma Komutanı Vahdet Nart, İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz,kamu kurumlarının daire amirleri, şehit pilot teğmenin ablası Güllü Kutsal ve yakınları katıldı.

Kaymakam Yalçın Sezgin yaptığı konuşmada, Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök’ün şehit oluşunun 18. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Şehit Ayfer Gök’ü, Bucaklı şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra Bucak Müftülüğü personelince Kuran-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz tarafından dua edildi. Duaların ardından anma etkinliğine katılanlar, şehit pilotun mezarına karanfil bıraktı.

ilk şehit kadınayfer gökanmaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.