Şidded'li dolu yağışı Karamanlı'da zarar neden oldu

Karamanlı ilçesine bağlı Dereköy köyünde etkili olan dolu yağışı, ürünlere zarar verdi.

ŞİDDEDLİ DOLU YAĞIŞI KARAMANLI’DA ZARARA NEDEN OLDU

Karamanlı ilçesine bağlı Dereköy köyünde etkili olan dolu yağışı, ürünlere zarar verdi.

Burdur’un Karamanlı ilçesine bağlı Dereköy köyünde etkili olan dolu yağışı, ekili ürünler ile bahçelerde zarara neden oldu.

Dereköy köyü ile çevresinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, aniden doluya dönüşünce, ekili alanlara, asma bağlarına, fındık ve ceviz ağaçlarında zarar verdi.

Köy muhtarı Cahit Özçoban şiddetli dolu yağışının mahsullere zarar verdiğini belirtti.

Pazartesi günü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gerekli müracaatı yapacaklarını anlatan Özçoban, “Hafta sonu olmasıyla nedeniyle pazartesi günü yetkilileri çağırıp, tespiti yaptıracağız. Özellikle ihracata giden bölgede bilinen adıyla Karamanlı Rezenesi’nde zaiyatın çok olduğunu görmekteyiz. Bizler vatandaşlarımızın zararlarının, devlet yardımından faydalanması için ilgililere gerekli duyurumuzu yapacağız.” dedi

Yağışın yeni olması sebebiyle henüz araziye inerek tespitin yapılamadığını ifade eden Özçoban, “Tahıllarda, bağ ve bahçelerde, fındıklarda, cevizlerde ve asma bağlarında bayağı zarar görülüyor.” diye konuştu.

hava durumuTürkiyeBurdurKaramanlı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.