Diyarbakır’da bir anaokulu çevresinde yaşanan olay, kısa sürede büyük paniğe yol açtı. Gazeteci Seyhan Avşar’ın aktardığı bilgilere göre, elinde pompalı tüfek bulunan bir çocuğun okul çevresinde görülmesi üzerine vatandaşlar durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.
İhbarın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, anaokulu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olası bir tehlikenin önüne geçmek için ekipler hızla harekete geçti.
Polis anında müdahale etti
Olay yerine ulaşan polis ekipleri, silahlı çocuğu kısa sürede etkisiz hale getirdi. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşların güvenliği ön planda tutulurken, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması dikkat çekti.
Üzerinden 3 silah çıktı
Yapılan ilk kontrollerde çocuğun üzerinde yalnızca pompalı tüfek değil, toplamda 3 adet silah bulunduğu öğrenildi. Bu durum olayın ciddiyetini daha da artırırken, silahların nasıl temin edildiği sorusu gündeme geldi.
Diyarbakır’da bir anaokulu çevresinde elinde pompalı tüfek bulunan çocuk, polisinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. (Seyhan Avşar)
— Üzerinden, elindeki silah dışında 2 silah daha çıktı.pic.twitter.com/nNCPHvLgY4
— BPT (@bpthaber)
May 4, 2026