Tarihi Onaç Köprüsü yenileniyor

Burdur'un Bucak ilçesinde yer alan Tarihi Onaç Köprüsü'nde hızlı bir şekilde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Burdur'un Bucak ilçesinde yer alan Tarihi Onaç Köprüsü'nde hızlı bir şekilde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Onaç Köprüsü restorasyonu ne zaman başladı ?

29 Mart tarihinde başlayan restorasyon süreci, köprünün orijinal yapısına uygun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu sayede köprünün tarihi dokusunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

çalışmalar hakkında bir açıklama yaparak, tarihe ve kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, Restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ve köprünün eski ihtişamına kavuşması için özenle çalışıldığını belirtti.

Bucak'ın tarihi dokusu korunacak

Tarihi Onaç Köprüsü, bölgedeki önemli tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Restorasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte köprü, turistik bir cazibe merkezi olması bekleniyor ve ziyaretçilerine geçmişten günümüze bir yolculuk sunacak.

Tarihi Onaç Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Bucak ilçesinin tarihi dokusunun korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sağlaması planlanıyor.

 

 

Tarihi Onaç köprüsüTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.