TARIM ÜRÜNLERİNE ZARAR VEREN CANLILARLA DOĞAL MÜCADELE

Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Karaaliler Köyünde Köy Muhtarlığı süne ve çekirge gibi tarım ürünlerine zarar veren canlılarla mücadele için yeni bir uygulama başlattı.

Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Karaaliler Köyünde Köy Muhtarlığı süne ve çekirge gibi tarım ürünlerine zarar veren canlılarla mücadele için yeni bir uygulama başlattı. Doğada bu küçük canlılar ve haşereleri yiyerek beslenen bıldırcından binlerce üreterek Karaaliler Ovası’ndan tarım arazilerine bıraktı. Toplamda 5 bin adet yavru bıldırcın zirai zararlılarla doğal mücadele çalışması kapsamında Karaaliler Ovası’na bırakılacak. Bugün düzenlenen bıldırcın salım etkinliğine Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Karaaliler Köy Muhtarı Hasan Uçar ve azalar katıldı. Etkinliğe bugün 11.00 ve 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması olmayan çocuklar da dahil oldu ve ortaya renkli ve güzel görüntüler çıktı. Etkinlikle ilgili Kanal 15’e açıklama yapan Köy Muhtarı Hasan Uçar, doğada yaşamını sürdürebilecek düzeye gelen 500 adet yavru bıldırcını dün tarım arazilerine bıraktıklarını ve toplamda 5 bin adet bıldırcını zirai zararlılarla doğal mücadele çalışması kapsamında Karaaliler Ovası’ndaki tarım arazilerine bıkacaklarını aktardı. Karaaliler Köyü’nde yaşayan herkesin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını belirterek köyün tarım arazilerinde üretilen tarım ürünleri hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında tarım arazilerine bırakılan bıldırcınların avcılıkla uğraşan kişiler tarafından avlanmaması istedi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel de bu uygulamanın doğal olması bakımından çiftçilere hem üretim hem de maddi anlamda büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek çalışmaya öncülük eden Muhtar Uçar ve ekibine teşekkür etti. Uygulamanın diğer köylere ve çiftçilere de örnek olmasını diledi.

kaynak kanal 15

doğal yaşamTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.