TBB Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu Muğla’da Toplandı

TBB Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu’nun 12. toplantısı Muğla’da yapıldı. Deniz ulaşımı ve toplu taşıma sistemleri ele alındı.

Türkiye Belediyeler Birliği Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu’nun 12. Toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda deniz ulaşımı, erişilebilir ulaşım, topllu taşıma sistemleri ve belediyelerin ulaşım alanındaki öncelikli sorunları ele alındı.

Toplantıya Komisyon Üyeleri ve Sektör Temsilcileri Katıldı

Muğla’da düzenlenen toplantıya TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Hopa Belediye Başkanı ve TBB Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Utku Cihan katıldı.

Toplantıda komisyon üyeleri ve sektör temsilcileri de yer aldı.

Ulaşım Alanındaki Öncelikli Sorunlar Görüşüldü

Toplantıda belediyelerin ulaşım hizmetlerinde karşılaştığı öncelikli sorunlar değerlendirildi.

Deniz ulaşımı, erişilebilir ulaşım, toplu taşıma sistemleri, ulaşım politikaları ve yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu çözüm başlıkları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

İyi Uygulama Örnekleri Değerlendirildi

Komisyon toplantısında, belediyeler arasında bilgi paylaşımını artıracak ve iş birliğini güçlendirecek ortak çalışmalar da ele alındı.

Ulaşım alanındaki iyi uygulama örnekleri paylaşılırken, farklı şehirlerde uygulanabilecek çözüm önerileri değerlendirildi.

Deniz Ulaşımının Önemi Vurgulandı

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş, toplantıda yaptığı konuşmada deniz yolu ulaşımının önemine dikkat çekti.

Ulutaş, “Deniz yolu ulaşımı; yüksek taşıma kapasitesi, çevre dostu yapısı ve ekonomik avantajlarıyla ulaşım sistemlerinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım KomisyonutoplantımuğlaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.